CittaSlow certificeringer

2023

MARIAGER BAGERI

MARIAGER BAGERI

I alle cittaslowbyer har madkultur og det traditionelle håndværken en stor profil.  I Mariager har vi også en håndværker, der med tradition skaber det daglige brød - og med sans for detaljen, har han indrettet sin butik med byens historie og nostalgi for øje. Det emmer af fortællinger om Mariager, når man træder ind i butikken på Torvet. Brødet er sågar navngivet med udgangspunkt i fortællinger fra byen, og du kan derfor sætte tænderne i "Troldestykker", "Klosterbrød" og "Munkebrød". Det er Thomas Palsgaard, der ejer forretningen. 

 

Måske ved du ikke, at den kendte børnesagne; "Der bor en bager..." oprindetligt er skrevet om Mariager Bageri. I den originale tekst står der: "Der bor en bager i Mariager !" - det rimer da også bedre end Nørregade:)

Hejmmeside

MARIAGER BOGHANDEL

MARIAGER BOGHANDEL

Det er Butikker, servicefag og attraktioner, der er byens ansigt udadtil. Det er dem gæster møder først. De bliver indgangen til gæstens oplevelse af byen - der påhviler dem en stor opgave med at få kunder og gæster til at føle sig velkomne. Man kan kalde det et værtsskab for området, der bygger på imødkommenhed, viden og evnen til at se muligheder i at sende gæsten eller kunden videre til andre af områdets muligheder.

Det er der en butik i byen, der er særligt god til og som påtager sig flere serviceopgaver til gavn for borgerne i området. Og det er Mariager Boghandel, og dens indehaver Elly Ranch
Det også er Elly, som folk der booker guidede ture til Mariager får i røret, da hun også styrer de mange guidede ture i byen.

Hejmmeside

ØNSKEBLOMSTEN

ØNSKEBLOMSTEN

 I rosernes by er der flere blomsterforretninger en, der har fået et solidt fodfæste i Mariager er Ønskeblomsten. Mariager er kendt som "Rosernes by", og blomster kan vi simpelthen ikke få for mange af. Pernille kronborg er en rigtig dygtig blomsterbinder, som også kender området i og omkring Mariager rigtig godt og dermed kan guide turister i den rette retning, når de spørger om hjælp og inspiration til oplevelser. 

Hejmmeside

JYSK ELSCOOTER

JYSK ELSCOOTER

Det høres stadig - dog slet  ikke så ofte som tidligere. at nogen ikke helt har fået fat i hvad Cittaslow lige er. Og det giver altid anledning til en snak, hvor man undervejs får nævnt Roser, kloster, guider, ildsjæle, naturoplevelser og meget mere - men også Børnefest. For nogle år siden dukkede sneglen op i Børnefestens optog og det glædede os at se den brugt. 
Der er et firma, der kan se fortællingen om cittaslow, som en styrke i sin markedsføring og det er Jysk El-scooter ved Poul Larsen. Bæredygtigheden er i fokus når Poul sælger sine små smarte køretøjer og servicen er helt i top.

 

Hejmmeside

Zoneterapi

ZONETERAPEUT KAREN BØGEHOLT

Et er at kunne sit håndværk det er vigtigt, men også at have hjerte og omsorg med undervejs kræver noget ganske særligt. Karen Bøgeholt evner at se på det hele menneske. En sund krop og et sind i balance er ikke altid et udgangspunkt for de fleste, men med en god massage, tryk under fødderne, gode øvelser eller en snak, så kan retningen være sat - og hun er super god til det hele. Det er kærlig og professionel behandling. 

Du finder Karen i Assens på Boeck-Hansensvej nr 1

RYTMUS - Mariagers musikforening.

RYTMUS er med sine mange års fundament i Mariager som koncertarrangør, et stort aktiv for det kulturelle liv i byen. Foreningen har skabt unikke små og større koncertoplevelser, der er udover det forventelige, for en by af Mariagers størrelse. Dermed er RYTMUS med til at styrke Mariager identitet som en by med et bredt og varieret udbud af kulturelle tilbud.

Hejmmeside

DIVA

Mariagers gamle Fruensgård-tøjbutik med tøj til kvinder i alle aldre. Vi afholder pigeaftner og andre sjove tiltag.

Hejmmeside

Kloster kælderen antik og porcelæn

Klosterkælderen rummer en utrolig historie om dengang Mariager var en vigtig handelsby og kældrene i Fuglsangsgade skulle beskytte købmændenes lagre mod de brande, der i 1500 tallet plagede byen.  Denne og mange andre historier er stedets ejere gode til at formidle og dækker velvilligt op i kælderen, når besøgende kommer forbi.

Hjemmeside

Børnehaverne i Mariager

Institutionernes ledelse, bestyrelse og medarbejdere har gennem et længere forløb inddraget CittaSlowfilosofien i børnenes hverdag, så den indgår i læreplaner og mål for institutionerne.

B & B Jomfrubakken

Jomfrubakken er et sted gæsterne vender tilbage til og det ikke kun på grund af den smukke beliggenhed med udsigt ud over fjorden, men også fordi der er hjerterum.

Hjemmeside

Det skønne hjørne

Kosmetolog Gitte Jensen, har altid tid til en snak og gode råd til hvordan du bliver en skønnere udgave af dig selv. Hun er med til at minde os om at slappe af og lade os blive forkælet.

Hjemmeside

B & B Den gamle smedje

Den Gamle Smedje er fyldt med varme og glød – helt som i den rigtige smedjes tid. Med afsæt i de fysiske rammer og stedets historie, har ejerne løftet ejendommen, dens sjæl og dens historie ind i det 2100 århundrede.

Hjemmeside

Aage Vestergaard Larsen Aps

Genbrugsplast firmaet i Mariager indsamler plastaffald og omdanner det til nyt brugbart granulat. Derved sparer de miljøet for meget CO2 . 

Hjemmeside

Birgittaforeningen

Foreningen udbreder på bemærkelsværdig vis fortællingen om Den hellige Birgitta og hendes kloster og kirke i Mariager.

Hjemmeside

De certificerede i 2014

Biavler Per Edgar

Honning kan købes hos bl.a. Super Brugsen i Mariager og Mariager Turistbureau

Mariager Saltcenter

Ny Havnevej 6 
9550 Mariager

Tlf. 98 54 18 16

Hjemmeside

Super Brugsen Mariager

Fruensgaard Plads 1 
9550 Mariager

Hjemmeside