Snart flytter Ivan til Mariager

 

Cittaslow har i samarbejde med Mette Holm og Mariagerfjordkommune lykkeds med at vinde afstemningen om Trolden Ivans nye hjem.


- Der blev afgivet mere end 51.000 stemmer, og vinderen er MARIAGER, med over 18.000 stemmer.

Ivan er en 3 meter og 20 centimeter høj trold som nu skal flytte til Mariager.

Skulpturen med det fulde navn Ivan Evigår er skabt af kunstneren Thomas Dambo. Han har lavet næsten 100 af de specielle trolde, som står overalt i verden. I Danmark bor 12 trolde.

Ivan Evigår har haft adresse på Sundsholm i København, men på grund af et nyt byggeri er der ikke længere plads til ham.

læs artikel og se klip fra TV2 nord

Når Ivan kommer...

Mette Holm kontaktede også Cittaslow Mariager for at høre, om foreningen ville lægge navn til ansøgninger til forskellige fonde i et forsøg på at skaffe økonomien til at få Thomas Dambo til at lave en kæmpetrold i Mariager. Det var foreningen naturligvis med på.

- Jeg var derfor klar til at sende ansøgninger om fondsmidler, da det pludselig viste sig, at Ivan Evigvår blev fordrevet fra sit nuværende hjem på grund af et nyt byggeri i København. Så jeg var hurtig til at sende en ansøgning til Thomas Dambo om, at Ivan Evigvår flytter til Mariager, fortæller Mette Holm.

Vi kan endnu ikke afsløre datoen for Ivans indflyning ...

TAK - til jer alle :)

Det er så dejligt med opbakning, og vi er så rørte. Vi har ønsket os det her så længe, og vores forventninger til Ivans ankomst er megastore. - Vi glæder os helt vildt. Vi har alle gjort en kæmpe indsats, og det har borgerne bare støttet op om - Tak :)

Mariager har ført konkurrencen hele vejen og endte med at vinde med 2000 stemmer ned til andenpladsen, som var Odsherred. Trolden bliver en stor gave for byens borgere, som har engageret sig i dens ankomst til byen - og særligt for børnene, som skal til at skabe fortællingen om Ivan Evigvår.